لیست اختراعات محسن فتحی نجفی
در اين اختراع سايتهاي دقيق ورود ژن خارجي در ژنوم سلولهاي پرندگان بهمنظور بهبود بيان بدون خاموشي آن با گذشت نسلها معرفي ميشوند. تلاشهاي چشمگيري در راستاي تعيين نواحي مستعد بيان ژنومي (Genome safe harbor; GSH) در حال انجام است. يافتن GSHها اين امكان را فراهم خواهد نمود تا بيان يكدست، بالا و پايدار از ژن خارجي الحاق شده در ژنوم را بدون خاموشي آن و ايجاد آشفتگي در فعاليت ژنهاي طبيعي سلول يا موجود مورد نظر داشته باشيم. اين مناطق ژنومي در طراحي و توسعهي حيوانات مهندسي شدهي ژنتيكي به عنوان ارگانيسمهاي توليد كنندهي پروتئينهاي نوتركيب با كيفيت مطلوب بسيار مثمرثمر خواهند بود.
مخمر ساكارومايسس سروزيه در ور آمدن خمير نان در نانواييها و شيريني پزي ها مورد استفاده قرار مي گيرد و باعث افزايش ارزش غذايي نان مي شود . مخمر علاوه بر توليد آنزيم هاي مختلف كه در فراوري آرد و غني سازي آن بكارگرفته مي شود ، با توليد انواع ويتامين و همچنين دارا بودن گلوكان بر غناي نان و تقويت سيستم ايمني بدن كمك مي نمايد. اما از آنجايي كه اين ماده ارزش تغذيه اي بالايي دارد ، به عنوان مكمل غذايي نيز در دنيا عرضه مي گردد. عصاره مخمر يا Yeast Extractبه عنوان يك منبع مغذي و ارزشمند مي باشد كه از مخمر به عنوان ماده اصلي تهيه مي گردد . اين ماده سرشار از ويتامين ،پروتئين ، و مواد ضروري براي رشد و نمو هر موجود زنده مي باشد.
در اين اختراع هدف توليد محيط كشت ارزان قيمت براي توليد آنزيم پروتئاز از ضايعات لجن لبني بود. با توجه به هزينه ي بالاي محيط كشت ها و سوبستراهاي لازم براي توليد آنزيم ها ، استفاده از ضايعات مختلف كه خود حاوي منبع خوبي از قندها، ازت ها، نمك ها و ويتامين هاي لازم براي رشد و توليد محصولات باكتريايي هستند، بسيار مقرون به صرفه بوده و با توجه به اهميت اين آنزيم در جنبه هاي مختلف صنعتي و پزشكي و همچنين كليه گرايش هاي علوم زيستي از جمله بيوشيمي، سلولي و ملكولي، ژنتيك، بيوتكنولوژي توليد آن بصورت بومي و در مقياس صنعتي بسيار ارزشمند است. جهت آماده سازي اين محيط تنها از دو نمك NaCl و Na2HPO4 استفاده شد و بعد از به دست آوردن دما و pH بهينه مورد استفاده قرار گرفت. در اين اختراع علاوه بر توليد، ميزان توليد نيز نسبت به محيط هاي تجاري بسيار بيشتر و كارايي كاتاليتيكي بالاتري دارد. آنزيم بصورت كمي و كيفي سنجيده شد و با محيط كشت تجاري معمول مقايسه شد. همچنين با كمتر كردن ميزان تلقيح باكتري مشخص شد قدرت رشد نيز در محيط كشت لجن لبني نسبت به محيط تجاري بسيار بيشتر است.
موارد یافت شده: 5